pondělí 23. února 2015

Ty jsi zhubla

Ty jsi zhubla. Za poslední týden mi to řeklo pár kamarádek a dokonce i manžel říkal, že vypadám líp :-) Kterou ženu by to nepotěšilo. Ano, něco jsem zhubla a řeknu vám jak. Hned na začátek musím říct, že jsem nikdy nebyla tlustá a v podstatě posledních deset let vážím plus mínus 65kg a měřím 175cm. Hodně běhám a navíc jsem začala trošku víc hlídat, co jím. Jím pravidelně a zdravě, ale miluju čokoládu a sladkosti a navíc ráda vařím, takže jsem vždy raději víc sportovala, abych mohla víc jíst.
Zjistila jsem ale, že jsou situace, kdy mám tendenci hřešit víc než normálně. Snažím se těmto situacím vyhýbat nebo je nějak líp zvládnout. Takže tady jsou:
 
Jím, když jsem unavená nebo ve stresu
Tohle je pro mě typická situace, kdy mám sklon jíst hodně a nejlíp hodně sladkého. Třeba minulý víkend jsem takhle snědla dva velké čokoládové mikuláše :-)
 
Odpolední káva s mamkou
Máma je milovnice koláčů, zákusků a sušenek, takže vždycky ke kávě něco vytáhne. Mám sladkosti ráda, tak je těžké odolávat, zvlášť když mamka vytáhne některou svoji přesvědčovací větu. 1. Alžbětko dej si, to vyběháš, 2.Vždyť kojíš, tak to potřebuješ a nejzákeřnější ze všech 3. čokoláda je antidepresivum, dej si :-) Je to nespravedlivé, protože mamka je celý život hubená a nemusí se nijak hlídat.
 
Večerní víno s mužem
Oba rádi jíme, ale snažíme se chystat si k vínu méně kalorické dobroty. Takže míváme olivy, baby karotky, oblíbený americký celer s blue cheese dresinkem, sušené ovoce, ořechy, prošuto s melounem...
 
Zapomenu svačinu
Chystám se s dětmi ven, nachystám svačinky pro ně a na sebe zapomenu. V tomhle se celkem lepším, ale minule když jsme jeli do Olomouce, kluci v autě usnuli a já jsem jim snědla krabičku piškotů.
 
Mít sladkosti doma
Tohle je jednoduché, co nemám doma, to nesním. Sama sladkosti moc nekupuju, ale jsou Velikonoce, Mikuláš, narozeniny, kdy se nám to doma nahromadí.
 
Večer nafotím nějaké fotky "před" a doufám, že se před maratonem budu moct podělit také o fotky "po".
 
Mám to všechno pěkně černé na bílém a teď už jenom to nejdůležitější - odolat :-)
 
https://checkthis.com/weight-loss-tips
 

3 komentáře:

  1. Tak ja mivam krizi vecer. Kluci usnou, je ticho, sednu si a uz premyslim, co bych si dala :D nekdy odolam a jdu si radsi zacvicit, ale nekdy to nezvladnu a to pak padne balik chipsu nebo tabulka cokolady :D

    OdpovědětVymazat
  2. To znám :-D Někdy se tu snažím zapít vodou, ale už se mi podařilo vypít půl litru vody a pak na to jsem stejně snědla balíček medvídků :-D ten pocit potom nic moc :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mne pak byva silene zle a strasne si nadavam :D a za nejakou dobu to stejne udelam zas :D

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře. Moc si jich vážím.