pondělí 31. srpna 2015

Relax needed!!! Aneb tréninkový deník z druhé půlky srpna

V minulém tréninkovém deníku jsem psala o tom, že jsem se rozhodla neběžet Ostravský maraton. Myslím, že to rozhodnutí přišlo právě včas, protože tělo mi začalo dávat jasné signály, že je čas zvolnit a že všechno běhání, starání se o kluky a večné cestování přestávám zvládat. Nařídila jsem si tedy odpočinkový týden. O víkendu jsem navíc chytila nějakou střevní virózu, takže jsem se snažila hodně odpočívat a spát. Z odpočinkového týdne se nakonec stalo odpočinkových skoro čtrnáct dnů a myslím, že to bylo přesně to, co jsem potřebovala :-) Hodně jsem odpočívala, začala jsem si plnit dlouhodobý sen, že se naučím pořádně plavat a hlavně mám teď zase obrovskou chuť do běhání :-)


Takže tady je shrnutí, jak jsem běhala a cvičila:

úterý 18.srpna - Insanity
Cvičení doma u počítače se Shaunem T. Bála jsem se, že to bude úplné psycho a nezvládnu to, ale nakonec to nebylo tak strašné. Viktorek navíc hopsal vedle mě, tak nám to celkem utíkalo.

středa 19.srpna - volno

čtvrtek 20.srpna - 5km běh
Ráno jsem venčila Ramona a dali jsme si spolu 1,5km na rozběhání Černovírským lesem, pak 8x100m s meziklusem a 1km na vyklusání.



pátek 21.srpna - 5km běh
Doma v Ostravě okruh parkem kolem řeky, 1km rozběhání, běžecká abeceda, 6x200m, vyklusání.

sobota 22.srpna - volno

neděle 23.srpna - volno

pondělí 24.srpna - volno

úterý 25.srpna - 5km běh
Volným tempem klasický okruh přes Komenského sady.

středa 26.srpna - odpoledne Insanity + večer jóga
Znovu cvičení doma u počítače se Shaunem. No nebaví mě to. Donutila jsem se, protože posilovat je potřeba, ale nějaký hezký pocit ze cvičení mi to nepřineslo. 
Naopak večerní jóga mě bavila moc. Cvičím Yoga with Adriane na youtube. Normálně jógu do tréninkového deníku nepíšu, ale dnes jsem si dala rovnou dvě lekce po sobě, tak jsem si řekla, že už se to počítá :-)

čtvrtek 27.srpna - 10km na bruslích
Ráno jsem byla na masáži. Miluju masáže a nechápu, jak někdo může běhat a cvičit a nechodit na Chtěla jsem si zase večer zacvičit jógu, ale Viki mě vyhnal do parku, že už prý začínám být dost protivná. Ať se proběhnu, projedu na bruslích nebo něco :-D Tak jsem vzala brusle a byla to paráda. Jenom jsem trošku spletla garminy, protože mi na konci gratulovaly k nejrychleji uběhnutým deseti kilometrům :-)
Dnes se mi zase potvrdilo, že z toho domácího cvičení (v tomto případě Insanity) jsem sice unavená, bolí mě svaly, ale chybí mi ten správný příjemný pocit, který se spolehlivě dostaví po běhání, plavání, spinningu nebo chození po horách.

pátek 28.srpna - 5km běh
Dnes se stalo přesně to, v co jsem po masáži a odpočinku doufala. Běželo se mi výborně, lehce, rychle. Střídala jsem 500m tempem kolem 4min/km a 500m volně tempem něco přes 5min/km. Skvělý pocit :-)

sobota 29.srpna - plavání
Plavecké rande s Vikim a trenérkou plavání. Viki už má v plavání přede mnou asi roční náskok, ale pro mě to byl první opravdický trénink. Super, paráda, bomba :-) Jenom si fakt musím koupit jednodílné plavky :-D a čepici a jiné brýle :-D



neděle 30.srpna - volno

pondělí 31.srpna - ráno plavání, po obědě běh 5km volně
Ráno jsme měli s Vikim zase společný trénink s trenérkou a bylo to zase super. Je skvělé sportovat společně a plnit si sen, že se naučíme dobře plavat. Navíc jako začátečníci děláme rychlé pokroky, což je velice příjemné :-)




Mějte se hezky :-)
A.

4 komentáře:

  1. Zavidim plavani! To je taky neco na mym "wish listu"... naucit se poradne plavat :)

    Je to legracni, jak si telo samo rika, ze chce zpomalit. Ja jsem nejaka dobita posledni dva tydny - vcera jsem se protahovala a kdyz jsem udelala "pozici ditete", tak jsem usla jako spalek. Myslim ze taky potrebuju pauzu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tělo si říká, jenom to člověk musí poslouchat :-) Já jsem si dvakrát v životě řekla, že už sice nemůžu, ale budu dělat, jako že nic a ještě přidám. Pokaždé to dopadlo špatně, tak už si teď fakt dávám pozor. Usnout v pozici dítěte je dobrý :-D Asi by ti ta pauza prospěla :-D Z plavání mám radost a jsem ráda, že jsem konečně začala :-) U stejné trenérky plave i náš mladý krásný soused, tak se pěkně všichni tři motivujeme :-)

      Vymazat
    2. Mlady krasny soused? Asi se stehuju tam, kde bydlite vy a chodim plavat s vama! :)))

      Vymazat
  2. :-D ok a tipuju, že je tak o deset let mladší než my dvě :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře. Moc si jich vážím.