pátek 31. července 2015

Poprvé přes 200km za měsíc !!! aneb tréninkový deník v druhé půlce července

Poprvé jsem zvládla za jeden měsíc naběhat přes 200km. Vím, že pro opravdu dobré běžce to je pořád málo a při tréninku na maraton by to mělo být víc, ale stejně mám radost :-) A velkou :-)
O tréninku v první půlce července jsem psala v samostatném článku a dnes bych se s vámi chtěla podělito o to, jak vypadalo moje běhání v druhé půlce měsíce.

17. července - 5km
Kempovali jsme na Olešné a já jsem večer běžela pět kilometrů s kočárkem, abych v něm uspala Peťulu. Předtím pivo a dva aperoly, takže náladu jsem měla výbornou :-)

18. července - 10km
První okruh kolem přehrady Olešná s Peťulkou v kočáru, u stanu jsem ho předala Vikimu a do kočáru chtěl Viktorek. Takže druhé kolo s Viktorkem v kočáru.

19. července - volno od běhání
13km na bruslích kolem přehrady Olešná 

20. července - 7km
Atletický trénink s SSK Vítkovice. Psala jsem o tréninku samostatný článek tady.

24. července - 7km
Běžecké rande s Vikim. Běželi jsme okruh Prokopským údolím v Praze.

25. července - 10km
Nejdřív dolů k Vltavě, kousek podél řeky a do kopce zpátky. Navíc proti větru, takže makačka :-)



26. července - 20km
Okruh Prahou 5, kdy jsem pěkně pocítila, jak je Praha kopcovitá :-D Na sedmnáctém kilometru jsem potkala parádní překážky, tak jsem je přeskákala a modlila se, ať se u toho nepřerazím.



27. července - 10km
Okruh Prokopským údolím. Přidala jsem se k výzvě fitholekzinstagramu a zaběhla co nejrychleji jednu míli. Bohužel se mi nějak zrychlila nikeplus aplikace a výsledek neseděl s garminem, takže to při dalším běhu ještě jednou zopakuju. A znovu jsem si dala překážky. Tentokrát i s publikem, protože vedle překážek jsou i hrazdy a zrovna tam cvičili nějací kluci. Dávala jsem si obzvlášť záležet, ať nezakopnu, ale hoši slibovali, že nebojte slečno, my vás kdyžtak zvedneme :-)



31. července - 31km
Dlouhý běh byl pro mě zase ve znamení turistiky :-) A jak už to mých objevovacích běhů bývá, některé části cesty byly super a já nadšená, tak některým úsekům se příště určitě vyhnu. 

Běžela jsem podél Ostravice do Koblova a Antošovic a potom přes les do Šilheřovic. V Šilkách jsem se chvíli rozmýšlela, kam poběžím dál a rozhodla se pro cestu přes les do Bohumína. To byla moc hezká část cesty. Trošku blbé bylo to, že do Bohumína jsem přiběhla do části, kterou jsem párkrát projížděla autem a byla ráda, že tam nemusím vystupovat. 



No nevadí, zaběhla jsem si svižnější kilometr a ztratila u toho turistickou značku. Nevadí podruhé, poběžím po cyklostezce. Je to dál, ale nikdy jsem celou cyklostezku z Ostravy až do Bohumína neproběhla ani neprojela na kole, tak se aspoň podívám. Celá cesta v pohodě ubíhala, žádná větší krize, jenom chuť na pivo a stupňující se únava. 

V klidu jsem si běžela, na 29. kilometru mě předjel cyklista, tak si říkám, jo super, aspoň neběžím sama, jak převážnou část dnešního běhu. Naráz cyklista na rovné cestě někam zmizel, přiběhnu blíž, on stojí s kalhotama dole u stromu. Říkám si, jasně, musel si odskočit. Nemusel, jak mě uviděl, skočil z křoví na cestu a dělal to dál. Já jsem se zmohla jenom na výkřik ježiši chlape a sprintovala pryč od něj. No sprintovala, se skoro třiceti kilometry v nohách si ten sprint asi umíte představit. 

Chlap byl fakt nějaký skokan, protože jak rychle skočil na silnici, tak rychle skočil na kolo a jel směrem, kterým jsem chtěla běžet. Super, takže buď poběžím zpátky do Bohumína (kam nechci) nebo poběžím svým směrem a budu doufat, že na mě někde nepočká. Rozhodla jsem se pro druhou možnost a padla na mě krize, že se na celé běhání můžu vykašlat, bolí to a potkávám u toho úchyly. Po magorovi s nožem, o kterém jsem psala na facebooku, úchyl a čekám ještě divokého psa. Myslela jsem si, že cyklista je vždycky kámoš, spojenec proti nebezpečí, tak po dnešku už se budu bát asi i cyklistů. 

A ještě je na tom vtipné, že minulý týden jsem se dívala, že ve vyhledávači někdo našel můj blog pod slovy "honil jsem před ženskou na cyklostezce". Nechápu, jak se to mohlo stát, co je to za blázna, že takovou blbost napíše do googlu a nebo ještě hůř, že to dělá a dneska jednoho takového potkám.

No každopádně po tomto zážitku mě opustily morálně volní vlastnosti, uběhla jsem ještě kilometr, nasedla do trolejbusu a zbývající čtyři kilometry domů jsem dojela. 




Jestli v mém tréninkovém deníku hledáte nějaký zvláštní systém, tak nehledejte, protože tam není :-) Běhám podle toho, kolik mám času a hlídání. Poslední dobou je čas na můj trénink limitovaný  tím, kdy Viki přijde z práce a v kolik hodin zavírají bazén, aby stihnul jít plavat :-)

Jediný plán, kterým se řídím, je:

- uběhnout kolem 50km za týden
- zařadit jeden delší běh
- jeden trénink běhám intervaly, sprinty nebo kopce



Celkem za měsíc 205km. A znamená to taky 205km do Letní výzvy pro srdcaře :-)

11 komentářů:

  1. Si neskutočná!! Je úžasné vidieť, ked niekoho niečo baví, tak potom je to jedna radost :) Páči sa mi jak si najprv obehla jedno kolečko s Peťulou, a pak jedno s Vikim :) Zlatí hoši, "nebojte slečno, my vás kdyžtak zvedneme " predsa gentlemani nevymreli :)) Je mi luto, že si narazila na nejakého uchyláka.. ale hlavne, že si došla v poriadku domov!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baví mě to hodně a minulý týden jsem se navíc potkala s moc fajn mámou běžkyní, která mi dodala spoustu energie a motivace :-) A Viki v kočárku... když byl malinký nechtěl v něm být a teď si to vynahrazuje :-)

      Vymazat
  2. no mazec...
    za prvé klobouk dolů před těmi km...
    za druhé za přežití setkání s již druhým úchylem...
    doporučuji příště navštívit kurz sebeobrany!!!
    jinak se zítra chystám na Dívčí Hrad, beru Vavřince... tam vlakem a v neděli vyrazím někdy dopol., vyjedu z Osoblažského výběžku, pak na Cvilín a potom už podél Opavy až kam čas a nohy dovolí, podél řeky je krásná cyklostezka... :-)
    už se těším ;-)
    Vavřa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cyklostezka musí být krásná, mám to kolem Krnova hrozně ráda :-) Kurz sebeobrany jsem pořádala minulý rok ve Sportcentru, ale fakt pochybuju, že bych něco byla schopná použít.

      Vymazat
    2. teď jsem dojela, nádhera, vyjela jsem pozdě, takže na Cvilín se vydám jindy, jinak teda 4h, 67km trasa Dívčí Hrad - Opava, cyklistům vřele doporučuji :-)
      Vavřa

      Vymazat
  3. To je hrozny s tim cyklistou:( mozna bys s sebou mela zacit nosit peprak, kdyz se Ti to stava takhle casto:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro pepřák jdu zítra. Je to divný, za poslední měsíc dvě takový setkání :-(

      Vymazat
  4. Moc pěkné!
    Toho úchyláka ti teda nezávidím...sama s tím mám jednu malou zkušenost a klepala jsem se ještě druhý den potom :(
    Jinak hezká, rychlá třicítka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Běželo se mi dobře, předtím jsem tři dny neběhala, tak jsem byla natěšená :-) A toho chlapa jsem se ani tolik nebála, spíš vypadal komicky.

      Vymazat
  5. Tak to je ovšem masakr! Rozhodně zakoupit pepřák nebo slzák, fujtajxl!! jinak objem parádní, jsi fakt dobrá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned ráno (v pondělí) pro něj jdu. A děkuju, časem se doufám dostanu až k tvým objemům :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře. Moc si jich vážím.