pondělí 4. ledna 2016

Fresh start I. - běžecké plány na rok 2016

V článku Běhám s Terkou I už jsem psala o motivaci a cílech pro letošní sezónu. Cílem je zrychlit na kratších tratích - 5 a 10km. Já sama si zatím neříkám nějaké konkrétní časy, které bych chtěla zaběhnout, ale když můj osobák na desítku je 44 minut, je jasné, k jaké hranici bych se chtěla co nejvíc přiblížit :-) Terka, která mi celý trénink připravuje, ty časy samozřejme ví, ale nestresuje mě tím. A já jsem za to ráda.

Spousta lidí se mi taky diví, proč běhám pětky, když už jsem uběhla maraton a proč radši nechci zkusit něco dlouhého jako třeba Beskydskou sedmičku. Na to je jednoduchá odpověď, baví mě to :-) Strašně mě lákají i překážky a třeba 3000m steeple chase, ale to nejsou cíle, spíš taková přání.

Tady je seznam hlavních závodů, které chci letos běžet. Asi jich nakonec bude o něco víc, ale tohle jsou pro mě ty nejdůležitější a to z různých důvodů. 


leden
23.1. Winter Run Ostrava, 4km. 
Běží se v našem ostravském Central Parku, moje domácí podmínky, tady nesmím chybět :-) Navíc to bude první závod po dlouhé době. 

únor
Nejspíš mi Terka najde nějaký přípravný závod někde kousek od nás. 

březen
20.3. Jarní desítka Kravaře
Nevím přesně proč, ale ten závod se mi líbí (i když jsem na něm nikdy nebyla :-D) a kdyby se mi hned tady podařilo zaběhnout dobrý čas, byla bych ráda :-)

duben 
16.4. Vinařský půlmaraton v Pardubicích
V Pardubicích jsem byla v životě jenom jednou a jsem zvědavá, jaké to bude. Vinařský půlmaraton se běží zároveň jako mistrovství České republiky v půlmaratonu, tak třeba zahlídnu ty nejlepší běžce.

květen 
28.5. Český běh žen Ostrava. 
Ještě nevím, jestli 5 nebo 10km. Proti minulým ročníkům bude nejspíš upravená trasa, tak jsem zvědavá a navíc jsem ambasadorka Českého běhu žen, takže se těším dvojnásob :-)

červen
11.6. Run Tour Olomouc 5 nebo 10km
Závod Run Tour jsem nikdy neběžela, ale startují tam vždy ti nejlepší, takže určitě výborná příležitost na zaběhnutí dobrého času, navíc v mém milovaném městě.

25.6. Olomoucký půlmaraton 
Podruhé v Olomouci. Olomoucký půlmaraton je nádherný, běží se nádherným městem (ano, jsem z Olomouce :-D) a závodem žije celé město. Pořád nechápu, že zrovna Olomoučáci si půlmaraton tak zamilovali a fandí tam tolik lidí. 

červenec
1.-3.7. Bělá Cup 2016
Plážovka, juchuu :-D Aha, počkat, to vlastně není běžecký závod :-D

srpen
Nevím

září 
Nevím.

říjen 
Siesta Key Sprint Triathlon
Triatlon byl super a moc ráda bych si to letos zopakovala. Projet se na silničce, zaplavat si v moři, to přezouvání, převlíkání.... aach :-) 

listopad 
6.11.2016 New York City Marathon
Prosím, prosím, ať to vyjde. Nebo když nevyjde, tak zvažuju běžet i pro charitu. Prostě je to dream race :-)



Tak to jsou mé běžecké plány na rok 2016. Jaké jsou ty vaše? S kým se kde potkám?

Mějte se krásně a běhání zdar :-)

A.

14 komentářů:

  1. Super plany!
    O Kravarich jsem dosud neslysela..musim si rozsirit obzory, diky za tip :-)
    Ze zminovanych planuju beh zen..minuly rok jsem si jej fakt uzila..ale metou je letos pro me ostravsky pulmaraton v zari.. ten olomoucky v cervnu absolvuju jako takovy "trenink" :-)
    Co Behej lesy Bila? Letos ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak paráda, že se dvakrát potkáme :-) Bílou asi nepoběžím, protože někdy v půlce srpna budeme odlítat do Ameriky, tak mi to asi nevyjde. A ty Kravaře by měly být takový ten závod, kde závodí staří vytrvalci, co už běhají dvacet let a za 50 korun dostaneš v cíli pivo a párek a navíc je to kousek.

      Vymazat
  2. Parádní plány, hlavně držím všechny palce, aby vyšel ten NYC Maraton! (A on určitě vyjde!:)
    Úplně jsi mě naladila a také začínám sepisovat svoji "termínovku", možná se budu s podobným článkem opičit.
    Jooo a bylo by fajn, zakomponovat tam ještě nějaký ten společný závod/setkání s dalšíma holkama, jak jsme se nedávno bavily, ale je mi jasné, že vymyslet nějaký termín pro všechny bude těžké.:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně napiš, jsem zvědavá, kam se letos chystáš :-) A to setkání bychom měly vymyslet co nejdřív :-)

      Vymazat
  3. plážovka sice není běžecký závod, ale naběháš se dost, to se nebojím ;-) :-D
    Vavřa

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem si před pár dny sepisovala termínovku, takže super inspirace :) Já jsem zvědavá na ten olomoucký půlmaraton a moc se mi líbí Valašský hrb, kam bych moc ráda. Pak nějaké menší trailové závody. Zatím plánuju jen do konce června, ale kdyby to šlo ráda bych si dala i Bílou.
    Jakou máš, prosím tě, zkušenost s ostravským Night runem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olomoucký půlmaraton je úplně super, je tam kolem trati spousta diváků a mě osobně ta divácká podpora hodně pomáhá. NIght Run se mi líbil, běželo se kolečko (dvě na 10km) přes Komenského sady a dvakrát tam byly schody, takže zpestření. Jednou jsme sebíhaly dolů k řece a pak zpátky na nábřeží. Tady zase nebyli diváci skoro vůbec, protože stát ve tmě v parku a dívat se, jak běhají lidi s čelovkama není nic moc :-D A na ten Hrb držím pěsti, všichni to strašně chválí, že je to nádherný závod.

      Vymazat
    2. Díky za info :) Na Hrb jsem moc zvědavá, navíc je to tam prý i moc fajn pro děti, tak vezmu celou partu :)
      Taky držím pěsti, ať se závodění daří a hlavně teda ať vyjde ten NY.

      Vymazat
  5. Doufám, že se konečně někde potkáme!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky :-) Zatím se ve lice úspěšně míjíme :-(

      Vymazat
  6. Bety, Bety, já bydlím u Pardubic! Přijdu fandit (nebo závodit, pokud ještě nebudu 2v1 :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, doufala jsem, že se tam uvidíme :-) Budu se těšit :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře. Moc si jich vážím.