čtvrtek 20. srpna 2015

Prokopské údolí - skvělé místo pro běžce i pro děti

V jednom z předchozích článků jsem slibovala, že hned jak skončí tropy, napíšu o Prokopském údolí. Tak je to tady :-) 

Prokopské údolí patří poslední dobou k mým top místům v Praze. Ano, je trošku divné, že v Praze, kde je tolik divadel, krásných kaváren, restaurací a ostatních lákadel, se mým oblíbeným místem stane les. Bohužel kluky zatím romantické procházky centrem moc nebaví a nejvíc času tedy trávíme na dětských hřištích a v parcích. Prokopské údolí je pro nás úplný ideál :-) A navíc se tam parádně běhá. Můžete běžet po asfaltu z Hlubočep až do Jinonic, vyběhnout si pár kopců lesem nebo to různě kombinovat. 

Doporučuji vyrazit z Hlubočep a zase se do Hlubočep vrátit. Šli jsme to i z druhé strany, ale takhle mi to připadá lepší. Prokopským údolím totiž protéká Dalejský potok a cesta vede podél něj, takže do Klukovic půjdete mírně do kopce. Tam si děti pohrají na hřišti a cesta zpátky je zase mírně z kopce, což Viktorek na kole velice ocenil :-) Peťula střídavě jel v kočárku, sám šel nebo jsem ho nesla. Z Hlubočep do Klukovic je to zhruba 2,5km, podle toho, kde se vám podaří zaparkovat a jak daleko dojdete. My jsme celkem ušli 5km. Byl to přesně den, kdy jsem byla nadšená, že jsme s klukama na tak hezkém místě a že jsme si to užili, ale taky totálně vyřízená. Když se mě večer Viki zeptal, jestli si nechci jít zaběhat, myslela jsem, že si ze mě dělá srandu :-D

První atrakcí je krmení koz a vypadalo to, že tady zůstaneme celou dobu. Vedle ohrady s kozami jsou dřevěná zvířata - prolízačky. Nejlepší časy už mají za sebou, ale dětem (nejen mým) se to líbilo.




Zhruba po jednom kilometru narazíte na první dětské hřiště. Je to klasická sestava - dvě houpačky a klouzačka. Vedle je ještě samostatná houpačka, kladina a dřevěný vláček, který jsem nevyfotila. 




Po dalším cca kilometru natrefíte na cvičební hřiště pro dospělé. Tady se klukům líbilo moc a Viktorek hned běhal a snažil se skákat (spíš přelízat) přes překážky. 






V Klukovicích je potom to nejlepší hřiště :-)

















Tak co? Nalákala jsem vás? :-)

Mějte se hezky :-)

A.






























1 komentář:

  1. Last year while I was in Paris, I tried a Chanel handbags Evelyne III PM bag and I instantly fell in love with the Rolex Air King design, functionality and comfort of this cross-body bag. It doesn’t have a very complicated look, but it is very practical and spacious.Hermes Handbags is the perfect choice if you want to look stylish when you’re going to work, on errands, shopping or sightseeing on your holiday.I didn’t buy the Replica Handbags Evelyne III PM then because I couldn’t even get close to its price- about $3,400.Below there are a couple of photos of this so called Evelyn Replica Watches.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře. Moc si jich vážím.